Ungüents i tintures de pròpolis:

El propolis  per l'elaboració de tintures o ungüents el recol·lectem al Parc Natural Guilleries-Savassona i al Pirineu de Girona.  En zones totalment naturals, de màxima qualitat.  L'ungüent de pròpolis estar elaborat amb cera d'abella d'opercle, és a dir la cera que les abelles utilitzen per tapar la mel. L'oli d'oliva que fem servir és obtingut mitjançant procediments mecànics i en fred.

Propolimel
Mel crua de lavandula stoechas amb Pròpolis recol·lectat al Parc Natural de Guilleries-Savassona. Utilitzat pels mals de coll, refredats, faringitis.. Els mes petits de la casa també en poden menjar (majors de 2 anys). Dosis: una c ... (Leer más)
8,50 €
Ungüent de Pròpolis
  Ingredients: Base d'oli d'oliva verge extra, cera d'opercle amb mel, 10% d'extracte tou de pròpolis obtingut en fred, unes gotes d'essència de lavanda i arbre del te. Pròpolis del Parc Natural Guilleries-Savassona. ... (Leer más)
7,50 €
Tintura de pròpolis.
Extracte alcohòlic de pròpolis: Alcohol 65º amb un 30%  de Pròpolis de muntanya,  procedent del Parc natural de Guilleries-Savassona. dosis: de 20 a 25 gotes al dia Contraindicacions: No prendre en cas d'al·lèr ... (Leer más)
9,20 €
Pròpolis de les abelles.
Propolis extret per raspat de mallas colocades a les caixes d'abelles. Ideal per la elaboració de remeis. Procedent del Parc Natural Guilleries-Savassona.
desde 15,70 €

El pròpolis de les abelles:

Que és el pròpolis?

Les abelles fabriquen el pròpolis mitjançant els seus enzims, cera i secrecions de saba que recullen de plantes o arbres, produint així una resina de tons marrons, vermellosos a verds.  Les abelles l'utilitzen per moltes coses, segellen tot el rusc i revesteixen totes les parts interiors amb pròpolis, reparant les bresques i sobretot per desinfectar. Fins i tot ni posen una mica a la mel per que es conservi millor... Sense el pròpolis les abelles serien susceptibles a virus i bactèries.

 

Compostos del pròpolis: Flavonoides i Fenòlics.

La composició del pròpolis pot variar segons les ubicacions geogràfiques on les abelles han obtingut els ingredients i com el pol·len d'abella ha d'estar recol·lectat en zones naturals i lliures de contaminants.

Els investigadors han identificat més de 300 compostos al pròpolis.

 

La majoria d'aquest compostos són formes de polifenols, els flavonoides. La resina de propolis te un alt contingut en flavonoides, vitals per la defensa de les plantes.  Els flavonoides també és troben habitualment en aliments que tenen propietats antioxidants. Els fenòlics són compostos que produeixen les plantes que utilitzen per protegir-se de l'estrès. Tan els flavonoides com els fenòlics es troben a la majoria de fruites i verdures i s'han atribuït a molts beneficis per la salut.

 

El pròpolis d'abella té poderoses propietats antioxidants i antimicrobianes, així doncs es antibacterià, antifúngic i antiviral natural. Es compon d'un 40-50% de resina. 25-30% de cera i altres àcids grassos, un 5%-15% d'oli essencial, un 5% de pol·len i, finalment una petita quantitat de minerals, cal tenir en compte que la composició del pròpolis és extremadament variable, ja que depenent dels arbres, flors i plantes freqüentades per les abelles.

 

Com han utilitzat les persones el pròpolis d'abelles?

L' ús del pròpolis d'abelles per el benestar data de segles enrere. Els antics grecs, romans i egipcis eren conscients de les seves propietats curatives i en van fer un ús extensiu com a forma de medicina. Els egipcis utilitzaven les tècniques de momificació de les abelles per tractar els seus morts. Va ser utilitzat per els metges romans durant la guerra per reduir el dolor, i netejar les ferides. També s'utilitzava per tractar ferides de fletxa o ganivet i accelerar la curació.

 

A causa de les seves altes propietats antimicrobianes i antioxidants. El pròpolis s'ha utilitzat per donar suport a les defenses naturals del cos amb infeccions de les vies respiratòries, infeccions de la pell, mal de coll i altres infeccions bucals, i ajudar a curar ferides menors.

 

Beneficis del pròpolis:

El pròpolis és un dels escuts més potents que podem troba a la natura: antiinfecciós, antibiòtic, antiviral, fungicida, potent antioxidant i assistent del sistema immunològic. També és recomana especialment per prevenir malalties hivernals com grip, amigdalitis, otitis, refredats i diverses al·lèrgies. També és la resposta natural número 1 contra el mal de colli es pot utilitzar per netejar la boca, combatre infeccions bucals, combatre les càries i les úlceres bucals i restaurar la claredat de la veu barrejat amb mel.  

 

El pròpolis té un compost especial anomenat pinocembrina, un flavonoide que actua com a antifúngic. Aquestes propietats antiinflamatòries i antimicrobianes fan que el pròpolis sigui útil en la curació de ferides. El pròpolis pot ajudar les persones que han tingut cremades traumàtiques a curar-se més ràpidament accelerant el creixement de cèl·lules sanes.

Herpes labial i herpes genital: Els investigadors van trobar que el pròpolis pot curar el ferit labial més ràpidament que cap tractament i redueix la quantitat de virus d'herpes present el cos d'una persona i va protegint el cos contra futurs brots d'herpes.

 

Hi han nombrosos estudis d'altres beneficis del pròpolis a la biblioteca nacional de medicina (NCBI). www.ncbi.nlm.nih.gov/bioproject/?term=propolis

 

Contraindicacions:

El pròpolis no l'han de consumir les persones al·lèrgiques als productes del rusc. Si teniu dubtes, apliqueu una gota a l'avantbraç i espereu diverses hores per veure si provoca alguna reacció. Si és així no consumeixi pròpolis.

A part dins la dosis recomanada, el pròpolis no té afectes secundaris notables i es molt segur ( paradoxalment és un bon mitjà per combatre les al·lèrgies). Tot i això atès que el pròpolis estimula el sistema immunitari, no es recomana prendre-ho durant més de 3 setmanes consecutives i s'aconsella fer pauses d'una setmana com a mínim cada 3 setmanes. No hi ha perill d'addicció al pròpolis. 

 

Fonts:

Healthline

Pubmed (Biblioteca Nacional de Medicina).

.www.ncbi.nlm.nih.gov/bioproject/?term=propolis

mr.gimseng

comvita

Dolça Abella