Abella sobre el papaver somniferum


APITERÀPIA

L'Apiteràpia contribueix amb el millorament de l'estat de salut mitjançant els productes de les abelles. La mel, el pol·len, el pròpolis, jalea real, la cera i l'apitoxina.

 

La mel a part de les seves virtuts nutritives te qualitats terapèutiques importants, la fem servir per multitud de tractaments com per les situacions d'anèmia, d'astènia, anorèxia,desmineralització...per marejos, mal estar... també te propietats bactericides i antibiòtiques, per refredats, aliviar afeccions de la garganta...

En us extern també s'utilitza gracies al seu poder cicatritzant, bactericides... sobre les ferides.

Depenent de la flor que procedeixi li destaquen mes propietats medicinals que d'altres, a l'apartat de la Mel explicarem per que fer servir les nostres diferents mels medicinalment.

 

El pol·len, cada vegada mes conegut, i el mes important es comença a conèixer el pol·len fresc, es a dir congelat, ja que es com millor conserva les seves propietats i nutrients. Els científics han demostrat que es l'unic aliment en el mon mes complert.

El pol·len s'utilitza  per l'anèmia, la fatiga.. la falta de nutrients i vitamines, ja que l'utilitzem com a complement nutricional. Augmenta la hemoglobina en sang i els glòbuls vermells. En ajuda a les nostres defenses, al transit intestinal, altres problemes relacionats amb l'aparell digestiu. I també molt recomanat pels esportistes.

 

El pròpolis,  es una substancia resinosa, de color variable depenent de l'arbre o planta que procedeixi. Pot anar des de el color vermellós, a casi negre o verdós.

Les abelles l'utilitzen per defensar la seva casa de bacteris, fongs, virus...

Les propietats d'aquesta substancia casi mil-agrosa son innumerables.Podem destacar les següents: anestèsiques, antibiòtiques, bactericides, cicatritzants, antiinflamatòries, antireumàtiques...L'utilitzem per infinitats d'enfermetats o trastorns com afeccions respiratòries, virus, herpes, ajuda al nostre sistema immunitari...com un antibiòtic sense efectes secundaris.

 

La jalea real, una substancia viscosa i de gust amarg.

També te moltes propietats medicinals, sobretot relacionades amb el sistema nerviós. Estimulant de l'organisme, augmenta la vitalitat i ajuda a tenir una major sensació de benestar. Nosaltres actualment no en tenim.

 

La cera, molt coneguda en el mon de la cosmètica, per els seus poders de bellesa, ja que es molt bona per a la hidratació de la pell, la seva cicatrització i elasticitat. Nosaltres l'utilitzem com a base dels nostres ungüents.

 

L'apitoxina, es el verí de l'abella. Te infinitats de substancies medicinals, com la melitina poder bactericida i antiinflamatori, la adolapina poder antiinflamatori i analgèsic, la apamina poder antiinflamatori sense inhibir en el sistema de defensa immunològic, etc.Hi ha grans diferencies entre el verí i els medicaments comunament utilitzats com a antiinflamatoris. Primer que el verí actua indirectament en el problema perquè avisa al cos a fer el seu propi treball de sanació.

Es pot utilitzar per reumatismes, artrosi, paràlisis facial, ajuda a la cicatrització...

 

Tots els productes que hem parlat son naturals i no tenen gaires contraindicacions només seria l'alergia al producte en si.