Cera d'abella

Cera d'abella
Cera verge obtinguda de les bresques de les nostres abelles, cada any renovem vàries bresques de tots els nostres ruscs, són foses i per decantació obtenim els pans de cera. És una cera més fosca i depenent de l'origen floral pot tenir difer ... (Leer más)
desde 7,50 €
Cera d'opercle.
La cera d'opercle es la cera de més qualitat que obtenim de les nostres abelles, son les tapes de cera de les cel·les que contenen la mel, l'obtenim quan tallem una fina capa de la part superior de les bresques a la collita de la mel.  Es la ... (Leer más)
desde 3,90 €
Cera estampada laminada
Cera estampada i laminada artesanalment. Mesura de la cel·la estàndard 5,4mm i flexible. Elaborades amb cera d'opercle i cera de les bresques seleccionades que anem canviant cada any de les nostres abelles. Dues mides Langstroth 20X42cm o Dadant ... (Leer más)
desde 1,80 €

La cera de les abelles:

Com és produeix la cera?

Les abelles construeixen les seves bresques amb cera. Principalment la produeixen les abelles joves de 12 a 18 dies de edat. Les abelles tenen quatre parells de glàndules especialitzades al costat ventral, la cera líquida es refreda immediatament creant unes escames de cera de aproximadament 1 mg en el seu abdomen. Les agafen amb les potes posteriors i les processen amb les eines bocals. Aquestes glàndules disminueixen l'activitat quan les abelles son més velles tot i que poden reactivar-se en situacions d'emergència.

 

Les abelles produeixen cera quan hi ha nèctar i pol·len, una reina amb cria i bona temperatura. Construeixen les bresques per guardar la mel, pol·len, les cries... amb 1g de cera fan 20 cm2 i amb 100g de cera poden emmagatzemar de 2kg a 4kg de mel. Els apicultors obtenim la cera renovant cada any dos o tres quadres de bresques velles i també quan desoperculem la mel obtenim la cera d'opercle, aquesta és de màxima qualitat.

 

Contingut de la cera:

La cera de l'abella Apis mellifera conté almenys 284 compostos diferents i no tots han sigut identificats però 111 són volàtils i uns 48 contribueixen amb l'aroma. Els més importants d'aquest compostos són l'aigua, diferents àcids grassos (miricina, cerina, ceroleïna...), monoèsters, dièsters, hidrocarburs saturats i insaturats, àcids lliures i hydroxy polyèsters, vitamina A, colorants i l'ampli ventall de compostos aromàtics... La matèria principal per la formació de la cera son els hidrats de carboni trobats en diferent concentració a la cera, les abelles poden menjar 8kg de mel i volar 150000 km per produir un quilo de cera.

 

Beneficis de la cera:

Utilitzat en en aromateràpia', la cera d'abella te una cremada llarga, lenta, neta i sense fum, desprèn l'aroma de la mel i produeix flames brillants. Les espelmes també son conegudes per facilitar la eliminació de contaminants de l'aire, bacteris, pols al·lèrgens i olors. Afavoreix la salut general del cos i la ment

 

La cera d'abella hidrata i calma la pell, exfolia i repara els danys, afavoreix la regeneració de la pell, calma el picor i la irritació i crea una barrera protectora hidratant i duradora contra les condicions ambientals. Al cabell la cera d'abella nodreix, condiciona i suavitza  afavorint la brillantor. S'utilitza en cosmètica com ara productes per als llavis, cremes hidratants i maquillatge d'ulls.

 

Medicinalment la cera d'abella ajuda a calmar i facilitar la cura de les ferides i cremades, entre altres. Evita l'entrada de bacteris nocius a l'organisme a través de la pell esquerdada i proporciona a la pell una capa de protecció contra irritants externs. Les seves propietats regeneratives i antiinflamatòries ajuden a disminuir la irritació, l'envermelliment i la inflamació característics de l'acne, mentre el seu afecta antisèptic facilita el procés de curació. Té un efecte similar sobre la pell afectada com ara èczemes, psoriasi, calmant el picor i prevenint irritacions o infeccions. 

 

Fonts:

newdirectionsaromatics.com

reserchgate.net

chemicalbook.com

slidshare.com

dolça abella