Cera d'abella

Cera d'abella en bloc
Cera obtinguda de les bresques de les nostres abelles. Ideal per fer espelmes, restauració de mobles, podes d'arbres. etc.. 
desde 0,00 €
Cera d'opercle.
La cera d'opercle es la cera de més qualitat que obtenim de les abelles, son les tapes de les cel·les que contenen la mel i la part superior de la bresca, és l'ultima cera que les abelles han creat per opercular la mel i que recollim juntame ... (Leer más)
desde 3,75 €

La cera de les abelles:

Com és produeix la cera?

Les abelles construeixen les seves bresques amb cera. Principalment la produeixen les abelles joves de 12 a 18 dies de edat. Les abelles tenen quatre parells de glàndules especialitzades al costat ventral, la cera líquida es refreda immediatament creant unes escames de cera de aproximadament 1 mg en el seu abdomen. Les agafen amb les potes posteriors i les processen amb les eines bocals. Aquestes glàndules disminueixen l'activitat quan les abelles son més velles tot i que poden reactivar-se en situacions d'emergència.

Les abelles produeixen cera quan hi ha nèctar i pol·len, una reina amb cria i bona temperatura. Construeixen les bresques per guardar la mel, pol·len, les cries... amb 1g de cera fan 20 cm2 i amb 100gram de cera poden emmagatzemar de 2kg a 4kg de mel. Els apicultors obtenim la cera renovant cada any dos o tres quadres de bresques velles i també quan desoperculem la mel obtenim la cera d'opercle, aquesta és de màxima qualitat.

 

Contingut de la cera:

La cera de l'abella Apis mellifera conté almenys 284 compostos diferents i no tots han sigut identificat però 111 són volàtils i uns 48 contribueixen amb l'aroma. Els més importants d'aquest compostos són l'aigua, diferents àcids grassos (miricina, cerina, ceroleïna...), monoèsters, dièsters, hidrocarburs saturats i insaturats, àcids lliures i hydroxy polyèsters, vitamina A, colorants i l'ampli ventall de compostos aromàtics... La matèria principal per la formació de la cera son els hidrats de carboni trobats en diferent concentració a la cera, les abelles poden menjar 8kg de mel i volar 150000 km per produir un quilo de cera.

 

Beneficis de la cera:

Utilitzat en en aromateràpia', la cera d'abella te una cremada llarga, lenta, neta i sense fum, desprèn l'aroma de la mel i produeix flames brillants. Les espelmes també son conegudes per facilitar la eliminació de contaminants de l'aire, bacteris, pols al·lèrgens i olors. Afavoreix la salut general del cos i la ment

La cera d'abella hidrata i calma la pell, exfolia i repara els danys, afavoreix la regeneració de la pell, calma el picor i la irritació i crea una barrera protectora hidratant i duradora contra les condicions ambientals. Al cabell la cera d'abella nodreix, condiciona i suavitza  afavorint la brillantor. S'utilitza en cosmètica com ara productes per als llavis, cremes hidratants i maquillatge d'ulls.

Medicinalment la cera d'abella ajuda a calmar i facilitar la cura de les ferides i cremades, entre altres. Evita l'entrada de bacteris nocius a l'organisme a través de la pell esquerdada i proporciona a la pell una capa de protecció contra irritants externs. Les seves propietats regeneratives i antiinflamatòries ajuden a disminuir la irritació, l'envermelliment i la inflamació característics de l'acne, mentre el seu afecta antisèptic facilita el procés de curació. Té un efecte similar sobre la pell afectada com ara èczemes, psoriasi, calmant el picor i prevenint irritacions o infeccions. 

 

Fonts:

newdirectionsaromatics.com

reserchgate.net

chemicalbook.com

slidshare.com

dolça abella