Les nostres mels:

Mel natural i de flors silvestres...

Les nostres mels són totes de collita pròpia i estem presents en tot el procés, de la recol·lecció a l'envasat. Les produïm al litoral i a les muntanyes del nord-est de Catalunya. El nostre obrador i taller apícola estar ubicat a Crespià, un poble del Pla de l'Estany que delimita amb l'Alt Empordà i la Garrotxa.

 

Mel crema de cap d'ase i altres
Mel cremosa de cap d'ase (lavandula stoechas), amb una alta representació de l'espècie i altres acompanyants com el romaní, la farigola, la botja, el bruc blanc... Procedent del Parc Natural del Cap de Creus. (Alt Empordà). Aromàtica floral ... (Leer más)
desde 9,00 €
Mel de bosc de l'Albera.
Mel de bosc molt complerta on predomina el bruc i els melats entre d'altres. Una mel que recorda el sotabosc del macís d'on prové, i destaquen el bruc blanc, l'esbarzer, el castanyer i els melats d'alzines i roures... Aroma floral i afruitat ... (Leer más)
desde 8,40 €
Mel de cap d'ase (lavandula stoechas)
 Mel de cap d'ase (lavandula stoechas) amb una elevadíssima representació de l'espècie, procedent del Parc Natural del Cap de Creus (Alt Empordà). Amb aroma floral suau i en boca destaca una dolçor evident amb notes una mica acides. E ... (Leer más)
desde 8,70 €
Mel de cap d'ase, farigola, romaní...
Mel mono floral de cap d'ase (lavandula stoechas), amb una alta representació de l'espècie amb altres acompanyants com el romaní, la farigola, la botja, el bruc blanc... Procedent del Parc Natural del Cap de Creus (Alt Empordà). Aromà ... (Leer más)
desde 8,70 €
Mel de castanyer Guilleries-Savassona
 Mel de castanyer procedent del Parc Natural Guilleries-Savassona. De color ambre fosc. Aroma càlid torrat, que recorda a la fusta o la malta. En boca, hi trobem un gust característic dolç amb notes salades i un final una mica amarg i ... (Leer más)
desde 5,70 €
Mel de mil flors del Cap de Creus
Mel multi floral del Parc Natural del Cap de Creus (Alt Empordà), on i destaquen el bruc blanc, el romaní, les ginestes, el castanyer i els melats de roure i alzina, entre d'altres... Aroma floral suai i afroitat,  gust dolç amb tocs malteja ... (Leer más)
desde 8,70 €
Mel de muntanya Pirineu
Mel multi floral de prats i zones boscoses del Pirineu de Girona (Ripollès). Color ambre, aroma floral i en boca més accentuada, sobretot en postgust,  però força equilibrada sense notes discordants. ... (Leer más)
desde 9,00 €
Mel de primavera Gavarres
Mel procedent del paratge d'interès natural de les Gavarres (baix Empordà). Mel de primavera de brassicàcies amb tocs de bruc i altres. Sensorial-ment amb aroma floral baixa i amb dolçor inicial evident que desapareix ràpidament i tocs caram ... (Leer más)
desde 7,60 €
Mel de Til·ler del Pirineu
Mel de til·lers del Pirineu de Girona(Ripollès). Color ambre clar, sensorialment amb aroma floral lleuger, a vegetal verd i que recorda al bàlsam i a mentol. En boca, dolça, amb sensacions balsàmiques i amb final amarg i pics àcids. De bones ... (Leer más)
desde 9,00 €
Mel multi floral
Mel multi floral de les muntanyes baixes del voltant de Crespià,  Pla de l'Estany. Una mel molt complerta de flors i melats. ... (Leer más)
desde 7,20 €
Nous amb mel
Nous mil·lenàries de Crespià (Crespianes®) amb la nostra mel de les Gavarres..   Pes net: 260g.     ... (Leer más)
6,50 €
Pack mels
Pack 3 mels diferents de 1/2kg cada pot, inclou cap d'ase i altres, muntanya Pirineu, Milflors de l'Albera,, podeu escollir la opció amb cullera o sense.
desde 23,80 €
Propolimel
Mel crua de lavandula stoechas amb Pròpolis recol·lectat al Parc Natural de Guilleries-Savassona. Utilitzat pels mals de coll, refredats, faringitis.. Els mes petits de la casa també en poden menjar (majors de 2 anys). Dosis: una c ... (Leer más)
8,50 €
Tros de bresca de Mel de cap d'ase.
Bresca de 200 a 250 grams de mel de lavanda Marítima o també dit cap d'ase.  Procedent del Parc Natural del Cap de Creus (Alt Empordà).
10,50 €
Trosset de bresca de mel de cap d'ase
Bresca d'uns 100 a 125g de mel de lavanda marítima o també dit cap d'ase. Procedent del Parc Natural del Cap de Creus (Alt Empordà).
5,30 €

Extracció i envasat de les nostres mels:

 

Mel natural i artesana directa dels productors:

La nostra mel és crua i sense filtrar, un cop extreta és decantada en maduradors i envasada, tot el procés es realitza en fred o a temperatura ambient. 

 

Depenent de la varietat de mel pot cristal·litzar més ràpidament o més lentament, cristall fi o més gruixut, exceptuant algunes com el melat, el castanyer,,, que depenent de la flora acompanyant agafen una textura més espessa o engomada.

Hi ha un rang de temperatura que afavoreix molt la cristal·lització de la mel que estaria entra als 10º i 20º de temperatura, i tendeix a estar líquida com més ens allunyem d'aquests graus, tant per sota com per sobre.

 

Les mels s'extreuen líquides i les comercialitzem així fins que arriba el fred, després es venen cristal·litzades. Per obtenir una mel més liquida, unta ble i molt més estable en el temps, utilitzem el mètode de batre els cristalls de la mel en un procediment mecànic i en fred per obtenir la mel crema o cremosa.

 

També es pot comprar mel líquida durant l'hivern, ja que usem una càmera calenta amb un bon control de temperatura, podem fondre la mel a menys de 40 graus, temperatura similar a la del rusc,  conservant així totes les seves propietats i torna a cristal·litzar en un cert temps depenent de la seva conservació.