Les nostres mels:

Les nostres mels les produïm al litoral i a les muntanyes del nord est de Catalunya. La nostra explotació apícola estar ubicada a Crespià, un poble del Pla de L'Estany que delimita amb l'Alt Empordà i la Garrotxa..

 

Mel de cap d'ase (lavandula stoechas)
 Mel de cap d'ase (lavandula stoechas) amb una elevadíssima representació de l'espècie, procedent del Parc Natural del Cap de Creus (Alt Empordà). Amb aroma floral suau i en boca destaca una dolçor evident amb notes una mica acides. E ... (Leer más)
desde 8,40 €
Mel de cap d'ase, farigola, romaní...
Mel mono floral de cap d'ase (lavandula stoechas), amb una alta representació de l'espècie amb altres acompanyants com el romaní, la farigola, la botja, el bruc blanc... Procedent del Parc Natural del Cap de Creus (Alt Empordà). Aromà ... (Leer más)
desde 8,40 €
Mel de castanyer Guilleries-Savassona
 Mel de castanyer procedent del Parc Natural Guilleries-Savassona. De color ambre fosc. Aroma c'alid torrat, que recorda a la fusta o la malta. En boca, hi trobem un gust característic dolç amb notes salades i un final una mica amarg ... (Leer más)
desde 5,70 €
Propolimel
Mel crua de lavandula stoechas amb Pròpolis recol·lectat al Parc Natural de Guilleries-Savassona. Utilitzat pels mals de coll, refredats, faringitis.. Els mes petits de la casa també en poden menjar (majors de 2 anys). Dosis: una c ... (Leer más)
9,10 €
Mel de citró (diplotaxis erucoides)
Mel monofloral de Ravanissa (diplotaxis sp), o també conegut com citró. Sensorialment amb aroma floral baixa, sabor amb una dolçor refrescant inicial evident que desapareix ràpidament. Es estimulant hepàtica, energitzant, per netejar el fetg ... (Leer más)
7,40 € desde 6,70 €
Mel multi floral primavera i estiu
Mel multi floral de les muntanyes baixes del voltant de Crespià,  Pla de l'Estany. Una mel de les flors de primavera i estiu. ... (Leer más)
desde 7,20 €
Mel de bruc de les Gavarres
Mel monofloral de  bruc blanc (Erica arborea) i altres espècies acompanyants, procedent del paratge d'interés natural de les Gavarres (Baix Empordà). d' un color caoba. La textura és granulosa ja poc després d'extreure, dolça amb un lleug ... (Leer más)
desde 8,10 €
Mel de primavera Gavarres
Mel procedent del paratge d'interès natural de les Gavarres (baix Empordà). Sensorial-ment amb aroma floral baixa i amb dolçor inicial evident que desapareix ràpidament... amb un percentatge molt elevat de ravanissa i amb altres espècies aco ... (Leer más)
desde 7,60 €
Mel de Til·ler del Pirineu
Mel de til·lers del Pirineu de Girona. Color ambre clar.  Sensorialment amb aroma floral lleuger, a vegetal verd i que recorda al bàlsam i a mentol. En boca, dolça, amb sensacions balsàmiques i amb final amarg i pics àcids. De bones qualitat ... (Leer más)
desde 8,10 €
Mel milflors Garrotxa
Mel multi floral de primavera, sensorialment és una mel de ravanissa amb altres espècies acompanyants. Procedent de l'Alta Garrotxa (Mare de Déu del Mont), província de Girona. Cristalitzant.  ... (Leer más)
desde 7,20 €
Mel crema de cap d'ase i altres
Mel cremosa de cap d'ase (lavandula stoechas), amb una alta representació de l'espècie i altres acompanyants com el romaní, la farigola, la botja, el bruc blanc... Procedent del Parc Natural del Cap de Creus. (Alt Empordà). Aromàtica floral ... (Leer más)
desde 8,60 €
Pack mels
Pack 3 mels diferents de 1/2kg cada pot, inclou cap d'ase i altres, muntanya Pirineu, Milflors de l'Albera,, podeu escollir la opció amb cullera o sense.
desde 20,80 €
Mel de Muntanya de l'Albera.
Mel de Muntanya molt complerta de flors de primavera i estiu. Sensorialment en destaquen notes afruitades amb dolçor curta i amb certs toc salats, on s'intueix un record a bosc, però de tipus suau. Pol·linicament amb una elevada diversitat d ... (Leer más)
desde 8,10 €
Melat d'alzines i roures.
Melat del Paratge Natural de l'Albera (Alt Empordà). Es una mel amb un gust peculiar ja que te moltes sals minerals i enzims, les abelles la recullen de la saba de les alzines i roures. Indicada per l'anèmia, fatiga i per afeccions bronq ... (Leer más)
desde 8,10 €
Trosset de bresca de mel de cap d'ase
Bresca d'uns 100 a 125g de mel de lavanda marítima o també dit cap d'ase. Procedent del Parc Natural del Cap de Creus (Alt Empordà).
5,30 €
Tros de bresca de Mel de cap d'ase.
Bresca de 200 a 250 grams de mel de lavanda Marítima o també dit cap d'ase.  Procedent del Parc Natural del Cap de Creus (Alt Empordà).
10,50 €
Pack regal de 3 mels
Pack oferta de nadal amb tres mels diferents de 1/2kg cada una. Inclou mel de cap d'ase del Cap de Creus, mel de muntanya de l'Albera i mel de til·ler del Pirineu. .
21,80 €
Nous amb mel
Nous milenaries de Crespià (Crespianes®) amb la nostra mel de cap d'ase i altres (romaní, farigola, botja...) Recol·lectada al Cap de Creus (Alt Empordà). La presència més antiga documentada de fruits i llavors de noguers de tota la Penín ... (Leer más)
7,10 €

Extracció i envasat de les nostres mels:

 

La nostra mel un cop extreta és decantada en maduradors i envasada, tot el procés es realitza en fred o a temperatura ambient, no és filtrada ni pasteuritzada. 

Depenent de la varietat de mel pot cristal·litzar més ràpid o més lentament, cristall fi o més gruixut, exceptuant algunes com el melat, el castanyer,,, que depenent de la flora acompanyant agafen una textura més espessa o engomada.

Hi ha un rang de temperatura que afavoreix molt la cristal·lització de la mel que estaria entre als 10º i 20º de temperatura, i tendeix a estar líquida com més ens allunyem d'aquest graus, tan per sota com per sobre.

 

Les mels s'extreuen líquides i les comercialitzem així fins que arriba la fred, després és venen cristal·litzades. Per obtenir una mel més liquida, untable i molt més estable en el temps, utilitzem el mètode de batre els cristalls de la mel en un procediment mecànic i en fred per obtenir la mel crema o cremosa.

 

També comercialitzem mels líquides durant l'hivern utilitzant una càmera calenta amb un bon control de temperatura, podem fondre la mel a menys de 40 graus, temperatura similar a la del rusc,  conservant així totes les seves propietats i torna a cristal·litzar en un cert temps depenent de la seva conservació.