Criadors d'abelles, productors de mel, Pol·len, Pròpolis, cera...

Dolça Abella S.C. Es una petita empresa familiar apícola,  som en Sergi i Laura una parella que conviviu amb les abelles. Vivim a Crespia on hi tenim l'obrador, la botiga i realitzem la cria. Tenim els abellars en diferents ecosistemes de la província de Girona. Seguim les floracions realitzant varies transhumàncies, des del llocs d´hivernada a altres punts a l'estiu, fins la tornada a la tardor. Portem unes 300 colònies, realitzant un maneig integrat i sostenible. Formem part dels (AGA)  Apicultors Gironins Associats i del col·lectiu Abellaires&Ecolluita.

 

DOLÇA ABELLA SC,  j55312144.

Mas Can Crespi, C/Llavaneres nº13 1832 Crespià, (Girona).

 

La Laura i  en Sergi, apicultors de Dolça Abella.
La Laura i en Sergi, apicultors de Dolça Abella.

Laura Garcia

L'hi apassionen les plantes i els seus poders curatius. Es terapeuta per naturalesa, doncs li encanta ajudar la gent, investigant l´arrel del problema i buscant el millor remei. Utilitza, el pol·len, el pròpolis, la mel, el verí (apitoxina) i diferents plantes medicinals. Elabora els ungüents i les tintures. Diplomada en fitoteràpia, reflexologia, quiromassatge, i apiteràpia, realitzat pel Dr. Stefan Stangaciu cèlebre en apiteràpia. 

Treballa en la cria de les abelles i en l'obtenció dels seus productes. Ha organitzat numeroses xerrades, tastets de mels i tallers per petits i grans.

Sergi Prada

Cap a l'any1997 quan era jovenet, es va comprar  un llibre d'abelles i el primer rusc amb un amic, un bon començament en prou bona època, descobririen tot un mon. L'experiència va durar uns quants anys, però no va ser fins l'any 2010 amb la Laura que  comencen el projecta de Dolça Abella. Cada any criant les abelles per anar creixent poc a poc. Ha tingut bons mestres, les abelles i dos grans apicultors del Gironès. L'han orientat cap una apicultura més professional i en la construcció de les caixes. També format amb les tècniques d'apicultura ecològica,  utilitzades a l'explotació . Dedicat en la cria d'abelles  i en l'obtenció de la mel, el pol·len, pròpolis....


botiga de dolça abella s.c.