Criadors d'abelles, productors de mel, Pol·len, Pròpolis, cera...

Abellar de Dolça Abella al Parc Natural del Cap de Creus

Dolça Abella S.C. Som una petita empresa apícola familiar, la Laura i en Sergi una parella que conviu amb les abelles.  Som productors de mel, pol·len, pròpolis i cera. Estem a Crespià on tenim, l'obrador, la botiga i realitzem la cria d'abelles. Tenim els abellars a diferents paratges naturals de les comarques de Girona, Portem unes 300 colònies realitzant un maneig integrat i sostenible. Fem la transhumància des dels llocs d'hivernada a altres punts a l'estiu, fins a la tornada a la tardor. De la costa brava al Pirineu ¡De tocar al mar a alta muntanya!

Producció pròpia:

Mel del litoral...

Recol·lectem mel i pol·len on la tramuntana i el mar modelen una terra agresta i salvatge, que alimenten una flora única com la del Cap de Creus i la serra de l'Albera, amb boscos feréstecs i esquerps que protegeixen els prats silvestres que trobem els seus peus.

 

Pujant a la Garrotxa... 

També mirant el mar, però ja a la Garrotxa, les diferents arbredes es troben i les muntanyes agafen altura cap amunt del Pirineu. Les abelles elaboren aquí una mel que descriu la Garrotxa Empordanesa.

 

Terra endins i boscos mediterranis...

Cap a l'interior, al mig del massís ondulat de les Gavarres, tenim els ruscs en uns paratges sorprenents, boscos mediterranis amb terra d'alzines i brucs, com a les muntanyes dels voltants del Pla de l'Estany i de Crespià, zones amb gran diversitat de flora.

 

De la Costa Brava al Pirineu Gironí, mel de muntanya... 

Entrant a l'estiu quan la calor eixuga les flors, pugem les abelles a diversos punts del Pirineu Gironí i del Parc Natural de les Guilleries-Savassona. Llocs abruptes amb muntanyes altes i pures, on els boscos mediterranis deixen pas als arbres centreeuropeus, indrets allunyats, a tocar la frontera amb França, amb boscos i prats plens de flors. 

Abellar Parc Natural Guilleries-Savassona
Abellar de les Guilleries

la nostra Història:

Quan en Sergi era jovenet cap a l'any 1998, es va comprar un llibre d'abelles i el primer rusc amb un amic, descobririen tot un món. L'afició va durar uns quants anys, però no va ser fins a l'any 2010 amb Laura que comencen el projecte de Dolça Abella.

 

Cada any criant les abelles creixent a poc a poc...

Ajudats per bons mestres, les abelles i dos grans apicultors del Gironès, ens van ensenyar una apicultura artesanal però més professional, la construcció de les caixes i a criar les abelles. També ens vam formar amb les tècniques d'apicultura orgànica, utilitzades a l'explotació.

 

…Ara dolça abella és un projecte més gran, on tota la família participa en les diferents tasques, amb la lluita constant per protegir la nostra amiga l'abella i obtenir els diferents productes que ens ofereixen aquests meravellosos insectes. ¡Gràcies per valorar la nostra feina, la de les abelles i pel somriure que feu quan proveu la mel!

La Laura i en Sergi apicultors de Dolça Abella
La Laura i en Sergi


Botiga de dolça abella S.C.

DOLÇA ABELLA S.C.  J55312144. 

Mas Can Crespi, C/Llavaneres nº13 1832 Crespià, (Girona).