Criadors d'abelles, productors de mel, Pol·len, Pròpolis, cera...

Abellar de Dolça Abella al Parc Natural del Cap de Creus

Dolça Abella S.C. Som una petita empresa apícola familiar, la Laura i en Sergi una parella que conviu amb les abelles.  Som productors de mel, pol·len, pròpolis i cera. Estem a Crespià on tenim, l'obrador, la botiga i realitzem la cria d'abelles. Tenim els abellars a diferents paratges naturals de les comarques de Girona, Portem unes 300 colònies realitzant un maneig integrat i sostenible. Realitzem la transhumància des dels llocs d'hivernada a altres punts a l'estiu, fins a la tornada a la tardor. De la costa brava al Pirineu ¡De tocar al mar a alta muntanya!

Producció pròpia:

Mel del litoral...

Recol·lectem mel i pol·len on la tramuntana i el mar modelen una terra agresta i salvatge que alimenta una flora única com la del Cap de Creus, i a la serra de l'Albera amb boscos feréstecs i esquerps que protegeixen els prats silvestres que trobem els seus peus.

 

Pujant a la Garrotxa... 

També mirant el mar i a l'Empordà, però ja a la Garrotxa, les diferents arbredes es troben i les muntanyes agafen altura cap amunt del Pirineu. Les abelles elaboren aquí una mel que descriu la Garrotxa Empordanesa.

 

Terra endins i boscos mediterranis...

Cap a l'interior al mig del massís ondulat de les Gavarres, tenim els ruscs en paratges sorprenents, boscos mediterranis amb terra d'alzines i brucs on produïm una mel única de la zona, com la mel que recol·lectem a les muntanyes dels voltants del Pla de l'Estany i de Crespià, zones amb gran diversitat de flora.

 

De la Costa Brava al Pirineu Gironí, mel de muntanya... 

Entrant a l'estiu quan la calor eixuga les flors, pugem les abelles a diversos punts del Pirineu Gironí i al Parc Natural de les Guilleries-Savassona. Llocs abruptes amb muntanyes altes i pures, on els boscos mediterranis deixen pas als arbres centreeuropeus, indrets allunyats a tocar la frontera amb França, amb boscos, rius i prats plens de flors. 

 

Abellar Parc Natural Guilleries-Savassona
Abellar de les Guilleries

la nostra Història:

Quan en Sergi era jovenet cap a l'any 1998, es va comprar un llibre d'abelles i el primer rusc amb un amic, descobririen tot un mon. L' afició va durar uns quants anys però no va ser fins l'any 2010 amb Laura que comencen el projecte de Dolça Abella.

 

Cada any criant les abelles creixent poc a poc...

Ajudats per bons mestres, les abelles i dos grans apicultors del Gironès que ens van ensenyar una apicultura artesanal però més professional, en la construcció de les caixes i a criar les abelles. També ens vam formar amb les tècniques d'apicultura orgànica, utilizades a l'explotació.

 

…Ara dolça abella és un projecta mes gran, on tota la família participa en les diferents tasques, amb la lluita constant per protegir la nostre amiga l'abella i obtenir els diferents productes que ens ofereixen aquest meravellosos insectes. ¡Gracies per valorar la nostra feina, la de les abelles i pel somriure que feu quan proveu la mel!

La Laura i en Sergi apicultors de Dolça Abella
La Laura i en Sergi


Botiga de dolça abella S.C.

DOLÇA ABELLA S.C.  J55312144. 

Mas Can Crespi, C/Llavaneres nº13 1832 Crespià, (Girona).