Nous de Crespià (Girona):

Nous mil·lenàries (Crespianes®) 

La presència més antiga documentada de fruits i llavors de noguers de tota la península Ibèrica es va descriure a Crespià, Les nous per tant, són un fruit present a Crespià des del Plistocè inferior, pels volts de la darrera edat glacial (ara farà uns 2 milions d'anys!!) Un fet que confirma la importància de les nous com aliment bàsic en la dieta mediterrània, les terres on ara es recol·lecten les nous Crespianes® sempre han sigut un emplaçament idoni per al desenvolupament natural dels noguers, permetent obtenir unes nous de sabor únic.

 

Els noguers creixen a les suaus valls regades pel Fluvià, en un entorn privilegiat de 70 ha dels termes de Crespià i Esponellà.  Entre la Garrotxa, les planes de l'Empordà i a pocs quilòmetres de l'estany de Banyoles.

Presentació:

Les nous Crespianes® tenen la closca de color terrós, arrodonida i de mida gran. El fruit de sabor intens i perllongat, el que fa que el seu tast esdevingui un plaer per als cinc sentits.  Per conservar-les és recomanable mantenir-les en fresc (a l'estiu el millor lloc és a la nevera). En tot cas, sempre és millor dins d'un recipient hermètic o en la bossa original de paper que en preserven més temps el sabor autèntic.

Nous amb mel
Nous mil·lenàries de Crespià (Crespianes®) amb la nostra mel de les Gavarres..   Pes net: 260g.     ... (Leer más)
6,50 €
Nous Crespianes® 1kg
Assaboreix un autèntic plaer natural i alhora molt saludable per el cos, en forma de fruit d'origen mil·lenari.    Nous amb closca: Pes net: 1kg Origen: Crespià (Pla de l'Estany, Girona).   +informació: ... (Leer más)
6,80 €
Nous pelades Crespianes®
Assaboreix un autèntic plaer natural i alhora molt saludable per el cos, en forma de fruit d'origen mil·lenari.    Pes net: 180g Origen: Crespià (Girona).   +informació: ... (Leer más)
4,50 €

Les nous, font natural de salut:

Les nous són part essencial d'una dieta equilibrada i disminueixen el risc d'obesitat. Contenen els millors àcids grassos omega-3, redueixen el nivell de colesterol i de triglicèrids en sang i protegeixen de malalties cardiovasculars. Són riques en fibra, afavoreixen el trànsit intestinal, ajuden a controlar els nivells de glucosa i prevenen el càncer de còlon. Són una font excel·lent de polifenols i vitamina E. Són antioxidants naturals, que ajuden en la prevenció de l'envelliment i de malalties cardiovasculars. Per aquest motiu, i molts d'altres, és tan recomanable consumir regularment unes 4 o 5 nous al dia (aprox. 25 g de nous pelades).