propietats del pol·len d'abella

Pol·len d'abella

 

El pol·len de l'abella és un aliment complet i conté molts elements que els productes animals no tenen, és més ric en proteïnes que qualsevol font animal.

 

Més de 250 substàncies actives:

És un 15% de lecitina (que redueix el colesterol i és aliment cerebral) i gram per gram, el pol·len conté entre cinc i set vegades més proteïna (aminoàcids) que la carn, els ous o el formatge. Prop de la meitat del seu contingut en proteïnes és en forma d'aminoàcids lliures que estan preparats per ser utilitzats directament pel cos.

 

Nota: La composició nutricional del pol·len d'abelles varia la font d'alimentació de les abelles; és a dir, on recullen el pol·len (diferents tipus de flors). L'anàlisi ha mostrat una gran diferència de font a font. Una bona raó per triar, sempre, pel pol·len d'abella orgànica o silvestre, almenys.

 

Conté vitamines, minerals, enzims, aminoàcids, àcids grassos, greixos, antioxidants, hidrats de carboni, hormones, minerals i fins i tot substàncies ORMUS que encara no han estat identificades per la ciència.

 

 

Vegem alguns d'aquests nutrients amb detall:

 • Vitamines. Pro-vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6, B12 (cianocobalamina), àcid pantotènic, biotina, àcid fòlic (B9), vitamina C, D, E, K, vitamina P (bioflavonoides), inositol, rutina i turó.
 • Minerals. El pol·len pot contenir fins a 60 elements que inclouen: bari, bor, calci, coure, or, iode, ferro, magnesi, manganès, potassi, fòsfor, silici, sofre, sodi i zinc.
 • Aminoàcids. 22 aminoàcids en total: cisteïna, lisina, histidina, arginina, àcid aspàrtic, treonina, glutamina, prolina, glicina, alanina, valina, metionina, isoleucina, leucina, tirosina, fenilalanina i triptòfan.
 • Àcids grassos. Fins a 14 àcids grassos beneficiosos incloent àcids grassos essencials com l'àcid alfa-linolènic (omega-3 d'origen vegetal), àcid linoleic (omega 6), àcid palmític (també present en oli de coco), àcid oleic, àcid docosanoic i àcid esteárico.
 • Enzims. El pol·len d'abella pot contenir fins a 11 enzims majors i 5.000 enzims menors i coenzims que inclouen amilasa, catalasa, transferasa, citocrom, deshidrogenasa, diaforasa, diastase, àcid làctic, pectinasa, zimasa i fosfatasa. (130 mg de pol·len d'abella pot ajudar en la digestió de 3 lliures d'aliments, gràcies a les seves propietats enzimàtiques).
 • Hidrats de carboni. A 11, que van des dels carbohidrats de polisacàrids fins a sucres simples, com la maltosa, la xilosa, la galactosa, la ramnosa, la fructosa, la glucosa, la pentosa, la rafinosa, la estaquosa i la sacarosa.
 • Carotenoides. Com ara les xantofilas, la quercetina i els alfa / beta carotens.
 • Àcids nucleics. ARN (àcid ribonucleic) i ADN (àcid desoxirribonucleic).
 • Altres compostos. El pol·len d'abella conté també amines, nucleines, guanines, xantina, hipoxantina, vernina, ceres, genives, resines, hidrocarburs, esterols, polipèptids, ribosa, desoxirribosa, àcid hexurònic, olis vegetals i diversos factors de creixement i altres compostos desconeguts.

El pol·len de l'abella és la font més rica de vitamines que es troben a la natura en un sol menjar, també proporciona un alt contingut d'àcids nucleics ARN (àcid ribonucleic) i ADN (àcid desoxirribonucleic). - Institue d'Apiculture, Taranov, Rússia "

 

Nota: Els àcids nucleics també estan presents en spirulina, un altre superfood

 

polen de abeja
Abelles portant pol·len

Els beneficis del pol·len d'abella inclouen:

 • Augmenta els nivells d'energia. El pol·len de l'abella augmenta la força, la resistència, la velocitat i el poder. Proporciona una recuperació més ràpida dels exercicis, equilibra la freqüència cardíaca i augmenta el creixement i la definició muscular. El Consell d'Esports britànic va observar un augment de la força del 40 al 50 per cent en aquells que prenien pol·len d'abella amb regularitat. El més sorprenent va ser observat per la British Royal Society que va reportar un augment d'alçada en adults que consumeixen pol·len d'abella.

 

L'entrenador de Lananaki Antti Finnish, l'equip d'atletisme que va esclatar els Jocs Olímpics de 1972, va revelar: "La majoria dels nostres atletes prenen suplements nutricionals de pol·len. Els nostres estudis demostren que millora significativament el seu rendiment. No hem tingut resultats negatius, ja que vam començar a proporcionar pol·len als nostres atletes. "

 

 •  Pèrdua de pes. Com que el pol·len d'abella és ric en nutrients com vitamines, aminoàcids, minerals, proteïnes, etc., es promou com un suplement de pèrdua de pes. Es diu que l'abella pol·len millora el metabolisme i accelera el procés de convertir la glucosa en energia.

La lecitina, un altre nutrient que es troba en abundància en el pol·len d'abella, pot augmentar la velocitat a la qual cremem calories. Aquests ajuden a millorar l'assimilació i la digestió dels nutrients, que afavoreixen un pes equilibrat.

 • Un potent afrodisíac. El pol·len de les abelles rejoveneix els òrgans sexuals a causa del seu contingut de substàncies seminals. Les persones que pateixen baixa pressió sanguínia poden ser susceptibles a deficiències en les glàndules sexuals, el pol·len d'abella augmenta la libido en aquests individus, especialment si es consumeix amb algues i pot augmentar els nivells hormonals i la força sexual.
 •  Promou la salut de la pròstata. Els homes que pateixen hiperplàsia benigna de pròstata (BPH) poden trobar alleugeriment mitjançant l'ús de pol·len d'abella. El pol·len de l'abella pot ajudar a reduir la inflamació per aturar freqüents urgències per orinar.
 • per al·lèrgies. El pol·len redueix la presència d'histamina, que neutralitza les al·lèrgies. El metge Leo Conway, MD Colorado, va informar que el 94 per cent dels pacients estaven totalment lliures de símptomes d'al·lèrgia, quan es tractava amb pol·len d'alimentació oral. Tot des de l'asma fins a les al·lèrgies als problemes de sinus ha desaparegut, confirmant que el pol·len d'abella és meravellosament efectiu contra un ampli ventall de malalties respiratòries.
 • El pol·len és bo per a la flora intestinal i per tant dóna suport al sistema immunitari. Segons l'expert holístic de salut, el Dr. Joseph Mercola, el pol·len d'abella té tipus d'antibiòtics que poden ajudar a protegir el cos contra la contracció de virus. També és ric en antioxidants que protegeixen les cèl·lules de l'oxidació nociva dels radicals lliures.
 •  Estrès . La presència de vitamines B en pol·len d'abella construeix les nostres defenses contra l'estrès, augmenta la longevitat, combat l'acne i ajuda a les arrugues i l'envelliment invers.

Es diu que pol·len d'abella també és beneficiosa per a les següents afeccions mèdiques:

 •     Artritis
 •     condicions inflamatòries
 •     Impotència
 •     Anorèxia
 •     Esterilitat
 •     Colesterol i triglicèrids
 •     Hipertensió
 •     Depressió
 •     Restrenyiment
 •     Diarrea
 •     Cicatriu
 •     Les ferides postoperatòries sanen 

 

Abelles portan polen amb caixes langstroth amb caça pollens
Caça pol.len abellar de Dolça Abella

Contraindicacions:

 • El pol·len de l'abella és generalment segur a menys que una persona propensa a al·lèrgies, com l'asma, la febre del fenc, etc. Qualsevol persona que pateixi al·lèrgies a la mel, el verí o les al·lèrgies de les abelles, les al·lèrgies a les plantes de pol·len com ara les roses o els crisantems han d'evitar pol·len d'abella. Si és la primera vegada que menja el pol·len, intenteu dosis més petites, 1/8 culleradeta, i vegeu si té alguna reacció, ja que els dies es pot augmentar la dosi fins a una cullerada, després una cullerada o el que més prefereixi. Algunes persones poden tenir una reacció inicial, però això no vol dir que siguin al·lèrgics, simplement han de donar-li temps al seu cos per adaptar-se a la mateixa manera que amb molts aliments. De fet, el pol·len és un excel·lent aliment per a les al·lèrgies.

 

 

Font:

 bee-pollen-benefits